MV-palen

___

Müller Verpress-palen of MV-palen zijn grondverdringende stalen palen met een zeer grote trekcapaciteit. Ze worden gebruikt als verankeringstechniek.

MV-palen zijn stalen profielen die we in de grond heien met een hydraulisch heiblok. Via twee leidingen injecteren we in de punt van de palen een groutmengsel bestaande uit water en cement. Na verharding zorgt de grout voor grote schachtwrijving. Met deze techniek kunnen we zo goed als alle mogelijke hellingen uitvoeren. De techniek leent zich dan ook perfect voor zware funderingen met hoge druk- en of trekbelastingen, zoals kademuurverankeringen.

Soetaert ontwikkelde een vernieuwende plaatsingstechniek

Doorgaans gebeurt het plaatsen van MV-palen met een vaste makelaarstelling. Die houdt de MV-paal tijdens het heien in de juiste stand. Soetaert, daarentegen, gebruikt een vrijhangende makelaar gehesen door een kabelkraan voor de techniek.

Het is dus de kraan die de makelaar en MV-paal in de juiste hoek en positie houdt. Dat is een vernieuwende werkwijze in de Benelux. Dankzij de zware hijskranen uit het materieelpark van moederbedrijf Jan De Nul Group, kunnen we deze techniek bovendien in een recordtijd opstarten.

Eigenschappen:

  • Alle mogelijke hellingen
  • Minder trillingen dan andere geheide paalsystemen dankzij groutmengsel
  • Grote lengtes mogelijk tot 50 meter

Toepassingen:

MV-palen zijn een ideale techniek voor zware funderingen met hoge ankerkrachten, zoals kademuurverankeringen of diepe bouwputten.

mv palen181.46 kB