Kelly Boorpalen

___

Kelly-boorpalen zijn in de grond gevormde betonnen palen met een grote diameter. Ze zijn in het bijzonder geschikt om grote funderingsbelastingen over te brengen naar de ondergrond.

 Met de Kelly-techniek kunnen we boorpalen met een diameter tot 1800 mm realiseren op een diepte van 40 meter, zowel in zachte als in rotsgronden. Om een boorpaal te maken, boren we eerst een gat in de grond met een gemotoriseerde boor die een telescopische kelly-stang ronddraait. Om het boorgat te stabiliseren, brengen we vervolgens stalen casings aan in de grond. Daarna plaatsen we de wapeningskorf, betonneren we de paal en recupereren we de stalen casings.

Kelly-boorpalen gaan door alle types ondergrond 

Naast projecten in Belgiƫ, Nederland en Frankrijk, voerde Soetaert intussen ook met succes de paalfunderingen uit voor een nieuwe kaaimuur in Panama. Daarvoor realiseerden we boorpalen in diverse gronden, van het zachtere zand of klei tot echte basaltrots.

Eigenschappen:

  • Grote variatie in paaldikte
  • Geschikt voor alle ondergronden
  • Mogelijkheid om door harde rots en zelf gewapend beton te boren

Toepassing

Deze funderingstechniek is ideaal om op grotere diepten geconcentreerde lasten over te brengen, zoals bij kantoorgebouwen, bruggen en viaducten en dat in alle verschillende bodemtypes.

boorpalen170.12 kB