SOLIDITEIT EN STABILITEIT

Soetaert

Bijna 100 jaar terug, in 1922, richtte Jérôme Soetaert een eenmanszaak op. De eerste twee decennia waren kustverdedigings- en beschermingswerken aan de oevers van omliggende rivieren en kanalen de core business.

In 1948 werd de eenmanszaak een naamloze vennootschap: Algemene Ondernemingen Soetaert nv met aan het hoofd de drie zonen van Jérôme: Julien, Edmond en Hilaire.

Soetaert, een familiebedrijf, de naam waardig. Want halverwege de jaren zeventig namen de zonen van bovengenoemde het bedrijf over.  Sindsdien geven Eduard, Joseph, Jérôme en Noël Soetaert sturing en leiding.  Onder hun impuls werden de heiwerken/ heiwerk technieken verder ontwikkeld.  Deze specialisatie loonde onmiddellijk: Soetaert bouwde een stevige reputatie op als heibedrijf, zowel in Vlaanderen, Wallonië, Luxemburg, Nederland als Frankrijk.

Voortaan was Soetaert enerzijds een hooggekwalificeerd waterbouwbedrijf en anderzijds een heifirma met faam én expertise.

In 2003 nam Peter Caset het bedrijf over. Hij realiseerde in de daaropvolgende jaren een verzesvoudiging van de omzet en breidde het personeelsbestand uit tot 120 werknemers.

Wereldspeler Jan De Nul Group, bekend voor bagger- en civiele werken, neemt Algemene Ondernemingen Soetaert in 2015 over.